Thembiland therapie-, leer- en zorgboerderij | Zelhem

Ben je op zoek naar ondersteuning die verder kijkt dan alleen je beperking en onmogelijkheden? Dan ben je op je plek bij Thembiland.

Thembiland is een jonge en vriendelijke organisatie, die zich onderscheidt door (specialistische) pedagogische begeleiding op maat te bieden aan kinderen, jongeren en volwassen in de natuur met behulp van paarden. Gelegen op een prachtige plek omringd door bossen in een beschermde huiselijke omgeving.

Thembiland kijkt naar de mens als geheel. Er wordt vanuit het totale mensbeeld gewerkt en vanuit hier gewerkt naar oplossingen, die ieder mens zelf in zich heeft. Zo kijken we naar het cognitieve, emotionele, sociaal en lichamelijk functioneren en de verhouding met het systeem. We geloven in ieder zijn eigen kracht en talenten en we geloven in de meerwaarde van het samenbrengen van mens en dier in de natuur.

In de begeleiding en cursussen wordt binnen Thembiland gewerkt met paarden. Dit wordt gedaan middels diverse werk- en spelvormen. Er wordt niet alleen op het paard gewerkt, maar ook rondom het paard. 

Als kuddedier met grote intelligentie, beschikt het paard over uitzonderlijke sociale vaardigheden. Een paard accepteert je zoals je bent. Er kan met hen op een laagdrempelige manier contact worden gemaakt, waardoor er een vertrouwde grond ontstaat.

Hierdoor kunnen makkelijker grenzen worden verlegd en succeservaringen worden opgedaan. Het paard motiveert om nieuw gedrag uit te proberen en nieuwe vaardigheden en oplossingen te ontdekken voor situaties.

Over Arundatti van de Velde | Zelhem

Arundatti van de Velde is haar hele leven al werkzaam in de hulpverlening als begeleider en maatschappelijk werker voor kinderen en volwassenen met een beperking (verstandelijke beperking, autisme, ADHD).

Paarden vormen een rode draad door haar leven. Op zeven jarige leeftijd begonnen met paardrijden. Daarna waren paarden niet meer weg te denken en kreeg zij haar eigen paarden. Na jarenlang op wedstrijdniveau dressuur met haar paarden te hebben gereden kon zij zich niet meer vinden in de wereld van competitie en voor haar onnatuurlijk omgaan met paarden.

Daarnaast werd de drang om te reizen en het leven verder te ontdekken steeds groter. Zo heeft zij vele reizen gemaakt naar Afrika en India en is zij op 23 jarige leeftijd in aanraking gekomen met meditatie en heeft zij haar spiritueel leraar Jivanjili ontmoet.

Geïnspireerd door haar wijsheid heeft Arundatti op een van haar reizen met Jivanjili in Zuid Afrika opnieuw de paarden in ontmoet. Daar is de droom om het werken met paarden en mensen te combineren ontstaan. Zo is Arundatti in 2016 gestart met de opleiding Equine Assisted Therapy (EAT) en met de afronding hiervan in 2017 en de verhuizing naar landgoed Satya-Loka in de Achterhoek is de droom om het werken met paarden en het ondersteunen van mensen uitgekomen.


Foto 1 Arundatti van de Velde Foto 2 Arundatti van de Velde Foto 4 Arundatti van de Velde Foto 6 Arundatti van de Velde Foto 7 Arundatti van de Velde Foto 8 Arundatti van de Velde Foto 9 Arundatti van de Velde Foto 10 Arundatti van de Velde Foto 11 Arundatti van de Velde Foto 12 Arundatti van de Velde Klik om te vergroten

Thembiland
Arundatti van de Velde


Professionals in de categorie Kindertherapie

Ademtherapie Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek