Lekker en gezond eten in de december maand!


Anneriet Meerema is aanbieder bij Bewust Achterhoek. Anneriet is Detox Coach en geeft workshops over gezonde voeding. Ook biedt zij een detox programma aan waarbij je tijdens 28 dagen leert om oude (voedings-) patronen los te laten. ​In deze blog geeft Anneriet je twee recepten voor gezonde hapjes, speciaal voor de maand december. 
 

Twee recepten voor gezonde hapjes

We worden overspoeld door gezondheidsadviezen of verhalen over wat je echt niet zou moeten doen of eten. Hoe bewuster en gezonder, hoe beter. Maar doorslaan is het andere uiterste.

Iedereen die wat gezonder wil gaan eten en leven kan om te beginnen eens kritisch naar zijn huidige voeding kijken om te zien wat je daaraan zou kunnen veranderen.

December is een maand van bezinning en inkeer. Ik geef een tweetal inspirerende receptjes mee, in een handomdraai op tafel: simpel, lekker én gezond!

 

     

 

Zelf marsepein maken

Nodig (voor ongeveer 15 bolletjes):

  • 175 gram blanke amandelen
  • 2 eetlepels honing / agavesiroop
  • warm water (2-3-theelepels)
  • cacaopoeder
  • kokosrasp

Zet een keukenmachine (of staafmixer) klaar en doe de amandelen er in. Laat de amandelen draaien tot het fijngemalen is. Voeg dan de honing toe en draai het mengel totdat het uit zichzelf een bal vormt. Lukt dit niet, voeg dan voorzichtig wat warm water toe. Maak kleine balletjes: blank, met cacao of met kokosrasp. 

Bewaar de marsepein in de koelkast.

 

Boekweit-wrap met zalm

Nodig:

  • 100 gram boekweitmeel / volkoren meel
  • 2 eieren
  • 300 ml water / amandel / rijst drank / melk
  • 4 flink eetlepels zachte kaas: geitenkaas / ricotta
  • 200 gram wilde  (duurzame) zalm
  • 75 rucola
  • 1 komkommer
  • peper en zout
  • kokosolie / roomboter

Doe het meel in een kom en voeg een snuf zout toe. Klop de eieren er door en vervolgens melk / water. Meng er een egaal beslag van. Verhit wat olie / boter in een koekenpan en bak de wrap als een pannenkoek. Laat vervolgens afkoelen.

Smeer de wrap in met een flinke lepel zachte kaas. Verdeel plakjes zalm over de wrap, breng op smaak met peper en zout. Leg 2 dunne plakken (vanuit de lengte) komkommer op de wrap. Verdeel een handje rucola over de wrap en rol hem op en snijd in kleine partjes / hapjes. Met de vulling van de wrap kan je eindeloos variëren. Ook lekker als lunch gerecht.

 

Fijne feestdagen!

Anneriet Meerema, detox coach
 

Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...