workshop droom verhelderen | Zelhem

Werken met dromen:

Vanuit mijn ervaring en professie als psychotherapeut werk ik zelf  jarenlang met  dromen. Het blijft me fascineren dat een wakend bestaan aangevuld door nachtelijke inprints een verrijkend en verdiepende invloed kan hebben op jouw/mijn leven.

Bij de workshop werken we in een kleine groep van 4 tot 6 mensen, waarbij je een droom deelt, recent, of al langer bestaand. Je mag ook gewoon meedoen met de inbreng van een ander. Ook dat is vaak heel verhelderend. Ik zal uiteraard ook wat achtergrond geven over mogelijke manieren een droom te bewaren dan wel te onderzoeken.

We gebruiken vragen vanuit het boek "laat je lichaam je droom interpreteren" van Gendlin, waarbij aandachtgericht focussen het lichaam benut als informatiebron voor hetgeen s nachts gewaar is geworden, terwijl het lichaam in rust was en niet actief deelnam aan het wakende leven. Zo kan je zeker zijn dat dit alleen jou betreft in jouw lichaam. Toch kunnen we door ons aanvoelend en inlevend vermogen met elkaar juist bij deze individuele droom stilstaan, herkennen, aanvullen met eigen beelden, ideeen en intuitie, waardoor het in een groep rijker wordt.

Over Mia Smeltzer | Zelhem

Iets over mijzelf.
              
Ik leef graag zo vrij mogelijk, waarin ruimte is voor  echt contact, voor natuur (die niet oordeelt), voor beweging. Om dit te onderhouden of te onderzoeken als ik zelf belemmeringen voel, ga ik dansen (open floor, 5 ritmes), mediteer, ga naar yin yoga, en feldenkrais. Ditalles om lichaamsweten een kans te geven mijn leven comfortabel en meer bewust te houden.

Alle invloeden in en om ons heen zijn er nu eenmaal, maar ik vind het niet altijd makkelijk om tegelijk dicht bij mn eigen intuitie of energie te blijven. Het vraagt m.i. aandacht en tijd om dit te onderhouden Ik vermoed dat dit ook voor jou geldt. Wat ik heb geleerd en ervaren pas ik toe, ook in het samen werken met jou.

Door te reizen, te varen (zeil motorboot) en in de achterhoekse bossen te leven voel ik blijdschap voor dit unieke bestaan.

In de praktijk in Ruurlo kan ik gebruik maken van een prettige praktijkruimte. 

 

Als psychotherapeut heb ik gewerkt met jongeren en hun gezinnen, in de jeugd en volwassen psychiatrie. 

Sinds 2003 ben ik werkzaam in mijn praktijk, als zelfstandig zzp er. Daar werkte ik met partners, of nav individuele vragen.

In de praktijk is steeds ruimte gebleven voor leertherapie en supervisie in het kader van een opleiding. Op beperkte vraag is dat nog steeds mogelijk.

zie verder mijn website: relatiepsychotherapie


Foto 1 Mia Smeltzer Klik om te vergroten

Psychotherapie praktijk Mia Smeltzer
Mia Smeltzer


Professionals in de categorie Zelfrealisatie

Ademtherapie Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek