Bewust Bewegen | Doetinchem

Begonnen als Oefentherapeute Cesar en nu werkend met o.a. de methode Feldenkrais helpt Inge Neijenhuis vele mensen functioneler te bewegen. Hierdoor verminderen de pijnklachten en komen mensen lekkerder in hun vel te zitten.

Zij doet dit door, zonder woorden, het skelet te bewegen op een zachte, logische, manier.

Inge kan helder waarnemen en duidelijk onder woorden brengen wat er in en door het lichaam beweegt.

Zij staat stevig met beide benen op de grond en geniet van het leven. 

Over Inge Neijenhuis | Doetinchem

Mijn naam is Inge Neijenhuis en ik heb sinds 1992 mijn praktijk ‘Bewust-Bewegen’.
Begonnen als Oefentherapeute Cesar leerde ik over het ideale functioneren/bewegen van de mens. Al snel kwam ik in aanraking met de Feldenkrais methode. Daarbij leerde ik dat de kwaliteit van functioneren met name afhangt van de beweging die zich van binnen afspeelt. Hoe botten een beweging aan elkaar doorgeven, wat de logica daarin is, hun samenwerking en reacties op de andere systemen in ons, zoals doorbloeding, spijsvertering of het spierstelsel en de vliezen.Kortom: ‘dat de beweging IN ons bepalend is, voor de kwaliteit van bewegen en functioneren als mens’.Daarnaast heb ik lessen ‘Bewegen met Innerkracht’ opgezet, waarin ik mijn jarenlange ervaring met de Tai Chi vorm (1995) combineer met de Feldenkrais methode. In deze lessen ervaar je hoe innerlijke kracht sterker en efficiënter is dan fysieke kracht. Hoe je dichter bij jezelf komt, stevig op eigen benen komt te staan en juist in contact met de ander je nog sterker en prettiger in je vel komt te zitten.Naast deze opleiding volgde ik vele cursussen over beweging in de breedste zin van het woord. Over pijn en pijnbestrijding, biomechanica van het spier- en skeletstelsel, energievormen als Quantum Touch, BlueEnergy en Soulbodyfusion®. En mij gespecialiseerd in rug, heup en schouderproblemen, en allerlei voetproblematiek. Mede door mijn werk heb ik steeds beter leren omgaan met mijn zintuigen en kwaliteiten en kan ik helder waarnemen en duidelijk onder woorden brengen wat er in en door het lichaam beweegt.

Agenda Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis


Foto 1 Inge Neijenhuis Klik om te vergroten

Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis
Inge Neijenhuis


Professionals in de categorie Lichaamswerk

Ademtherapie Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek