Rebalancing: Jezelf voelen, jezelf zijn! | Doesburg

Rebalancing is lichaamsgerichte therapie. Het aanraken van je lichaam is een ingang naar je innerlijk. Wanneer jouw lichaam met aandacht en betrokkenheid aangeraakt wordt helpt dat jou om jezelf te voelen.

De manier van aanraken bij Rebalancing heb ik zelf als zeer bijzonder ervaren. Een aanraken door handen die mij als het ware wilden leren kennen, die mij wilden ontmoeten. Dat nodigde mij uit om mezelf te voelen, ook op plaatsen in mijn lichaam waar veel angst en verdriet zat weggestopt. Het heeft me geleerd om mijn hart te openen voor mezelf waardoor ik waardering en liefde voor mezelf kan voelen. Dat geeft me de ruimte om mezelf te zijn.

Alles wat je hebt meegemaakt weeft zich in je lichaam. Ervaringen die je niet hebt willen of kunnen voelen zetten zich vast als spanning in je lichaam en nemen zo een stukje van je levendigheid weg. Het kan zijn dat je voorzichtig wordt en je gaat inhouden om pijn en teleurstelling te vermijden.

De betrokken aanwezigheid en aanraking van een Rebalancer kan jou helpen om gevoelens die moeilijk voor je zijn te verkennen en te integreren.
Als je jezelf kunt toestaan te voelen wat er in je is dan word je zachter en ruimer. Je flexibiliteit en bewegingsvrijheid neemt toe. Het vergroot je bewustzijn van hoe je in het leven staat. Als je weet wat je doet kun je doen wat je wilt!

Over Trudy Kalisvaart | Doesburg

Trudy Kalisvaart (1962)
Na de opleiding tot docente lichamelijke opvoeding heb ik de opleiding tot psycho-sociaal werkende voltooid. Na enkele jaren gewerkt te hebben in de jeugdhulpverlening kwam ik in contact met Rebalancing. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in persoonlijke ontwikkeling en heling. In 2004 heb ik de Rebalancing opleiding afgerond en sindsdien heb ik een praktijk.

Daarnaast werk ik voor St Zozijn, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Samen met mijn collega Marion Harmsen verzorg ik verschillende massage en Rebalancing workshops.

In 2012 heb ik samen met mijn collega Mariska Gieskes, in opdracht van Platform Rebalancing Nederland, de cursus Rebalancing: mindfulness in lichaamswerk ontwikkeld.

Eind 2010 is mijn gedichtenbundel Binnenste Buiten uitgekomen, een poetisch verslag van mijn reis naar binnen.

Mijn aandacht in de sessie is vooral gericht op het herstellen en verdiepen van het contact met je lichaam en je gevoelsleven. Het motto van mijn praktijk is dan ook: Jezelf voelen, jezelf zijn.


Foto 1 Trudy Kalisvaart Klik om te vergroten

Praktijk voor Rebalancing HARA
Trudy Kalisvaart


Professionals in de categorie Lichaamswerk

Ademtherapie Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek