Kundalini Yoga, de yoga van bewustzijn - Meditatie - Transformatie en verbinding | 's Heerenberg

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Deze vorm van yoga geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van een kwantumtechniek waarbij je door middel van krachtige ademhaling, dynamische oefeningen, mantra en meditatie je innerlijke, oneindig creatieve kracht gaat ervaren. Je komt tot een dieper bewustzijn en eenheid.

Jouw ongekende potentieel

Onze levenskracht, de oneindige, scheppende kracht in ieder van ons ligt in de vorm van Kundalini opgerold en klaar om te ontwaken onderaan onze wervelkolom, bij ons eerste chakra. De Kundalini energie is psycho-spirituele energie. Kundalini Yoga wordt daarom vaak de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd. We zullen nu als mens, maar ook als aarde te maken krijgen, of je het nu leuk vindt of niet, met Kundalini energie. De energie van transformatie!

Wat Yoga doet?

Fysiek geeft het je energie, vergroot het je doorzettingsvermogen en het maakt je soepel en flexibel. Mentaal vergroot het je concentratie en alertheid.

Wat kan Kundalini Yoga jou bieden?

Kundalini Yoga zuivert, zodat pijn en stress je minder kunnen raken. Ontspanning wordt een essentieel onderdeel van jezelf. Je ervaart je eigen innerlijke kracht van waaruit je bewust en met plezier in het leven staat. Je voelt je sterk en leert vertrouwen hebben. Je innerlijke schoonheid straalt uit naar buiten.

Inspannen en ontspannen

Yoga is een manier om de juiste energiebalans te vinden. Het heeft gelijktijdig een inspannend en ontspannend effect. 

Over Christel Nijland | 's Heerenberg

Sinds kort woon ik weer in de Achterhoek, de mij zo bekende grond, waar mijn roots liggen en waar ik mij zo thuis voel! Ruim tien jaar heb ik een praktijk gehad in Den Haag.

Begonnen als fotograaf na een studie aan de kunstacademie, maar altijd met een interesse in complementaire en natuurgeneeskundige geneeswijzen. Hoe kun je al die lichamen waar wij uit opgemaakt zijn gezond en in balans houden? Door zowel de visie van de westerse anatomie alsook die van de oosterse filosofie en de yoga geschriften over het menselijk energie- en chakrasysteem leerde ik kijken naar het geheel.

In 2007 ben ik van start gegaan met Shamahuis. Mijn liefde voor fotografie, architectuur en beeldende kunst is er nog steeds maar minder prominent aanwezig. De creatieve kracht laat ik voorlopig stromen door de Kundalini Yoga en door middel van de genezende kracht van voetreflextherapie, Yogatherapie en verschillende healingtechnieken. In mijn werk maak ik gebruik van sjamanistische werkvormen en aspecten vanuit de traditionele hekserij.

Het is belangrijk om een leraar in je leven te hebben. Het geeft veel kracht wanneer iemand vóór jou een pad heeft bewandeld. Hierdoor is een versnelling mogelijk. Yogi Bhajan is een zeer belangrijke leraar voor mij in Kundalini Yoga en energetisch werk met de kundalini kracht.

Daarnaast schrijf ik graag en wie weet hoor je nog meer van mij op die manier. Je kunt ten slotte alles worden wat je wilt en je kunt altijd vernieuwen, het is een oneindig scheppend proces!

Christel Nijland (Shama).


Professionals in de categorie Yoga

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!