Coaching en therapie voor kinderen en ouders | Lochem

- Vraag je je af: wat is er met mijn kind aan de hand? Waar komt zijn of haar gedrag vandaan? Wat gaat er in dat koppie om?
- Zoek je hulp voor je kind, maar zonder dat het wordt gelabeld met een 'stoornis'?
- Voelt het voor jou ook niet goed om gedragsproblemen bij kinderen te onderdrukken met medicatie?
- Sta je open voor een alternatieve kijk op en oplossing voor de problemen van of met je kind?

Dan ben je bij Praktijk Kindertijd aan het juiste adres!

In mijn praktijk help ik kinderen en tieners die gevoels- of gedragsproblemen vertonen, thuis of op school. Ook psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en tics kunnen door de therapie verminderen of verdwijnen.

Bij sommige kinderen is een diagnose gesteld, zoals adhd of autisme. Zelf ben ik geen voorstander van al die diagnoses die tegenwoordig worden opgelegd. Diagnoses die kinderen voor de rest van hun leven de boodschap meegeven: jij bent niet 'normaal', er is iets mis in jouw hoofd...

Ik kijk op een andere manier naar het kind en zijn omgeving: wat is de achterliggende boodschap van zijn gedrag of emoties? Waar heeft het last van? Wat heeft het nodig?

In plaats van 'symptoombestrijding' werk ik op een diepere laag met kind en ouder(s). Hierdoor is het mogelijk dat klachten en problemen 'als vanzelf' verdwijnen, zonder dat daar langdurige therapie voor nodig is.

Er kan zoveel méér aan de hand zijn, maar er is ook zoveel méér mogelijk, dan veel reguliere kinderpsychologen en -psychiaters denken!

Over Kirsten van Berchum | Lochem

Mijn naam is Kirsten van Berchum, geboren in 1972. Na mijn sociaal-psychologische studie ben ik in de jeugdzorg gaan werken, o.a. als opvoedkundig gezinsbegeleider. In 2012 ben ik daarnaast mijn eigen praktijk aan huis begonnen, als psychosociaal en holistisch kinder- en oudertherapeut.

Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van zowel reguliere als alternatieve hulpverlening aan kinderen en ouders. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling, via boeken, workshops en coachingstrajecten.

Naast mijn wetenschappelijke en reguliere achtergrond, haal ik mijn kennis en inspiratie steeds meer uit de holistische en spirituele kijk op kinderen, opvoeding en het leven in het algemeen. Ik vul de inzichten uit de reguliere gezondheidszorg en psychologie graag aan met de mogelijkheden die de aanvullende (alternatieve) gezondheidszorg biedt.

Medio 2019 heb ik mijn droom in vervulling laten gaan, door vanuit het midden van het land naar de Achterhoek te 'emigreren' en hier te midden van de mooie natuur - en vanuit mijn eigen natuur - mijn werk als zelfstandig kindertherapeut (Praktijk Kindertijd) en gezinscoach (Kindertijd Gezinscoaching) verder vorm te geven.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!


Praktijk Kindertijd
Kirsten van Berchum


Professionals in de categorie Kinderen-Ouders

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!