De helende kracht van een ademsessie

Adem!

Adem is de verbindende factor met je levenskracht (Qi, Chi, Prana, Spirit, Ziel). De adem begeleidt je naar het openen van je hart. Als je aandacht geeft aan je ademhaling zal je meer bewustzijn creëren in jezelf. In je emoties, energiepatroon, je lichaam en wat zich daar heeft opgeslagen. Dus wil je graag lichter leven, meer vreugde ervaren, jezelf beter leren kennen, verlangens en innerlijke kracht voelen, het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren, oude pijn verwerken, de stem van je hart volgen? Dan is ademwerk iets voor jou!

Er is tegenwoordig veel aanbod in het ademen. Transformational Breathwork, Quantum Light Breath, Holotropic Ademwerk, Reichiaans Ademwerk. Eigenlijk wordt bij al deze vormen van ademen, de verbonden ademhaling, gebruikt. Deze ademhaling vindt zijn oorsprong in de Rebirthing en wordt veel gecombineerd met andere technieken (drukpunten, buikademhaling, focus op het hart, ademtuitjes). Natuurlijk kies je voor een techniek die je aanspreekt. Maar veel belangrijker is het dat er een goede match is met de begeleider.

Therapeut
Als PsychoDynamisch Therapeut heb ik vele technieken tot mijn beschikking zoals Hypnose, EMDR, NLP, Familie opstellingen, Voice Dialogue, Reïncarnatie- en Regressietherapie, Lichaamswerk en Ademwerk. Ik werk graag met wat zich in het hier en nu aandient en heb groot vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens en de wijsheid van het lichaam. Niet eindeloos praten en analyseren, maar ervaren! 

Mijn grootste passie is ademwerk. Het past bij mij als persoon en mijn idee in hoe ik met de mensen wens te werken. Voor mij is begeleiden in ademwerk een heel zuivere manier om te werken. Het vraagt van mij om vanuit mijn hart aanwezig te zijn en mijn energie te delen met mijn cliënt tijdens het ademproces. Ik geloof dat in alle vormen van behandeling oprechte en liefdevolle aandacht de sleutel is naar transformatie en heling.

Helende sessie
Laatst had ik een sessie met een vrouw die meerdere traumatische ervaringen heeft gehad in haar leven. Daar had ze ook al veel mee gedaan. Verschillende vormen van therapie, meditatie, yoga. En ze had eigenlijk wel het idee dat ze alles had verwerkt. Ze wilde nu graag wat meer onthaasten, minder stress ervaren en haar lichamelijke klachten verminderen. We zijn gaan ademen.

Hierbij kwam ze tegen dat er toch nog een diepe oude pijn in haar lichaam lag opgeslagen. Ze vertelde dat ze 26 jaar geleden zwanger is geweest en dat ze in de 8ste maand ontdekte dat het kindje al 2 dagen dood in haar buik zat. Haar lichaam bleek nog steeds verkrampt en de herinnering en pijn kwamen alsnog omhoog. Met het ademen kwam ze hier opnieuw mee in contact.

Ook kwam het inzicht dat haar lichamelijke klachten (bekkeninstabiliteit, maagzuur, hoofdpijn, tandenknarsen) hiermee in verband stonden. Door middel van de ademsessies heeft ze zich lichamelijk kunnen openen en bevrijden van deze oude pijn. Haar klachten zijn verdwenen. Ze heeft nu meer innerlijke rust in haar leven.

Samenwerking
Ik geef ook samen met mijn man, Arno, therapeutische sessies en workshops. Onze visie is om meer bewustzijn in de wereld te brengen, zodat de mensen meer in vreugde en openheid kunnen delen en zijn met elkaar. Wonderlijk wat het lichaam allemaal kan dragen en hoe dit kan helen! 

We zijn ook elke keer weer ontroerd dat we mogen zien wat er leeft in de mensen en hoe door middel van ademsessies hun ware zelf tevoorschijn komt. Samenwerken geeft een extra dimensie aan ons werk. Natuurlijk hebben wij ieder onze eigen zienswijze en manier van werken. Zo kunnen we elkaar aanvullen, inspireren en blijven leren. Ja, wij voelen ons erg gelukkig en dankbaar om dit te kunnen doen. 

Sandra Visser - Aandacht en Aanraking
Arno ten Veen - Ademheling

Reacties

hallo saskia 2017-08-11 19:45:02 goedenavond

Misschien een vraag die je niet vaak hoort, maar kan ik bij jou ademtuitjes bestellen?

Ik hoop het, want ik kan er nergens aan komen.

Mvgr
Corina Verhulst
Saskia Juijn 2017-08-16 14:32:14 Beste Corina,
dankjewel voor je reactie op de blog. De schrijvers ervan, Sandra Visser en Arno ten Veen, zijn inmiddels niet meer aangesloten bij Bewust Achterhoek want ze zijn verhuisd.
Ik heb je inmiddels een mail gestuurd met de contactgegevens van Arno ten Veen. Ik hoop dat hij je verder kan helpen!
Groet, Saskia

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...